Selecteer een pagina

Betalen

Je kunt jouw bestelling op diverse manieren betalen.

  • Ideal
  • Paypal
  • Creditcard

Verzendinformatie

Voor het verzenden maken wij gebruik van Postnl of DHL.

Voor België verzenden wij met DPD

Op werkdagen voor 14.00 uur besteld, verzending binnen 1 – 3 dagen*.

Je ontvangt per mail na jouw bestelling een mail met daarin meer verzendinformatie. Via de Track & Trace code kunt u uw bestelling volgen.

Niet thuis bij eerste bezorgpoging
Dan probeert de bezorger jouw pakket af te geven bij de buren (alleen met toestemming van de afzender). Lukt dit niet, dan laat de bezorger een kaartje met een ‘niet-thuiscode’ bij je achter.
Met deze code kun je een nieuw bezorgmoment kiezen. Dit kan tot 22.00 uur. Als je niets doet, komen we op de volgende bezorgdag (maandag t/m zaterdag) nog een keer bij je langs.

Niet thuis bij tweede bezorgpoging
Ook dan laat de bezorger een kaartje bij je achter. Hierop staat waar je jouw pakket kunt ophalen. Deze informatie vind je ook in Track&Trace en in de PostNL-app.

* Normaal gesproken bezorgen Postnl, DHL en DPD binnen 1 a 2 werkdagen. Niet op zondag of maandag. Tijdens drukke periodes zoals bijvoorbeeld sinterklaas en de feestdagen is dit meestal niet haalbaar. Wij vragen hiervoor uw begrip en adviseren u om tijdig te bestellen.

Worden er verzendkosten berekend?
Wij rekenen geen verzendkosten voor alle bestellingen boven de € 50,- verzonden met PostNL of DHL binnen Nederland en boven €100,- voor Duitsland en Belgie.

PostNL of DHL: €4,95 binnen Nederland (boven €50,- gratis)
DPD: €9,95 naar Duitsland en Belgie (boven €100,- gratis)

Kan ik mijn bestelling ook in het winkelpand ophalen?
Je kunt de bestelling ook zelf ophalen bij ons in de winkel. Wil je hier gebruik van maken, dan kun je langskomen.  Wanneer je het product bij ons in de winkel ophaalt, worden er vanzelfsprekend geen verzendkosten berekend. Opneingstijden: maandag – vrijdag 11.00 uur – 16.00 uur.

Ik wil een ander iets cadeau sturen/mijn bestelling op een ander adres laten bezorgen, kan dit?
Je kunt jouw bestelling op een afwijkend adres laten bezorgen. Tijdens het afrekenproces vul je jouw eigen gegevens in bij ‘factuuradres’. Bij ‘afleveradres’ voer je vervolgens het adres in waar je het wilt laten afleveren.